glas

Tijdens verbouwingen of bij verandering van inrichting kan het heel goed zijn dat u een nieuw of ander ruit wilt. Ook dat kunnen wij voor u regelen. Vakbekwame glaszetters met ervaring zorgen dat ook dit deel van uw klus perfect verzorgd wordt.Wij leveren en plaatsen ook isolatieglas van verschillende, hoge kwaliteiten. Of het nu gaat om een enkele ruit of om een compleet nieuwe erker of serre, wij staan voor u klaar.Bel gerust eens als u plannen heeft, van kozijn tot ruit, wij verzorgen alles netjes en snel.

Alle glasreparatie- en glas zet werkzaamheden worden door ons vakkundig  gedaan.Service en kwaliteit en vakmanschap ligt bij ons op de bovenste plank.

Vanuit dit oogpunt hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd.Bent u op zoek naar een vertrouwd en deskundig adres voor uw werkzaamheden? dan staan wij graag voor u klaar!

Service, kwaliteit en continuïteit liggen bij ons op de bovenste plank. Vanuit dit oogpunt hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd.

 

Dubbelglas isolerend en Gelaagd glas 

Isolerend dubbelglas bestaat uit 2 glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. 

De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. 

De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht.

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten, die met elkaar zijn verbonden door een transparante en onzichtbare tussenlaag van kunststof. Een voorruit van een auto is gemaakt van gelaagd glas. Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen als het breekt. Die kunststof tussenlaag houdt alles bij elkaar. Gelaagd glas is dus wel veiliger, maar niet sterker dan gewoon glas. Gelaagd glas is aan te bevelen voor balkonruiten en op al die plaatsen waar er een grote kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen. 

 

Gehard Glas & Zonwerend Glas 

Gehard glas wordt bereikt door het verwarmen van uitgegloeid glas tot 620 ° C ca. binnen in een oven waarnaar het zichzelf zacht zal gaan maken, hierna is dit dan snel afgekoeld. Gehard glas zal fracturen in kleine stukjes (de zogenaamde dobbelstenen). Aangezien deze deeltjes geen scherpe randen hebben en dolk punten overhouden van de normale gebroken glas stukken wordt gehard glas algemeen beschouwd als veiligheidsglas.Gehard glas moet worden gesneden tot een bepaalde grootte en hebben geen andere processen (boren, polijsten etc.) die hiervoor in aanmerking komen om het glas te harden.

 

 Zonwerend Glas 

Bij Gegloeid, gehard of gelaagd glas heeft een blauwachtige tint die visueel comfort verbetert door het filteren van licht en biedt goede zonwerende prestaties, bovendien is het verstandig dit toe te passen voor de ruimtes om te koelen tijdens zonnige perioden. Vooral handig op serre daken en grote ramen en deuren.Dit type glas komt het meest voor als onderdeel van een dubbele beglazing.

 

 Glas in lood 

Schildersbedrijf Asseler is een team van vakmensen met ervaring in het maken en repareren van traditionele glas in lood.We kunnen op maat gemaakt glas in  lood, hetzij om uw ontwerp of suggereren traditionele patronen Wij bieden ook een volledige restauratie en reparatie service voor glas in lood die blijk geven van hun leeftijd.Te bespreken om glas in lood voor elke grootte van het venster te voorzien of voor eventuele reparaties aan uw glas in lood bij te werken. 

 

Isolatieglas 

Isolatieglas is een multi-glas combinatie bestaande uit twee of meer ruiten bijvoeging van een hermetisch afgesloten luchtruim. De belangrijkste functie van de isolatie glas is aan de thermische verliezen, die vele voordelen biedt te beperken: een lager energieverbruik, een perfecte transparantie door het verminderen van de incidentie van condensatie op de warme lucht kant en de mogelijkheid van het gebruik van grotere glas oppervlakken, zonder het energieverbruik te verhogen.Isolerend glas is een beglazing samengesteld uit twee of meer ruiten van elkaar gescheiden door tussenschotten gevuld met gedroogde lucht of gas. De platen zijn met elkaar verbonden, met behulp van kit om waterdamp concentratie te verminderen. Het geheel is hermetisch samengesteld door een secundaire afdichting die de rand meer structurele robuustheid geeft aan het isolerende glas. De ruimte ertussen bevat een droog middel, die vocht absorbeert vanuit de lucht uit de ruimte. De isolerende beglazing (IGU) is handmatig of met een automatische installatie geproduceerd. 

 

Brandwerend glas 

Heeft u brandwerend glas nodig? Dan bent u bij  Schilders bedrijf Asseler op het juiste adres, wij verzorgen alle soorten glas voor u voor de scherpste prijs.Waarom brandwerend glas? Brandwerend glas wordt vaak geëist voor openbare gelegenheden zoals kinderdagverblijven ,scholen, theaters ,en ziekenhuizen. Dit is natuurlijk niet voor niks zo,stel je eens voor dat er brand uitbreekt bij een normaal soort glas  dit duurt maar enkele minuten voor dat dit gesmolten is , bij brandwerend of brandvertragend glas wordt deze tijd uitgesteld tot wel 30 min dit is een van levens belang verschil.

 

Diverse Glas soorten

Wij kunnen u de volgende soorten Glas aanbieden om vervolgens te leveren of te installeren, bel voor meer informatie. 0235583391 

Blank glas

Standaard enkel glas. 

Gekleurd glas

Enkel glas is verkrijgbaar in diverse kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn groen, grijs en brons. Gekleurd glas wordt toegepast in zonwerende combinaties tegen de UV straling en kan gebruikt worden om inkijk te beperken. Daarnaast heeft het een decoratieve waarde. 

Draadglas 

In draadglas is een net van metaaldraad aangebracht. Draadglas valt onder de verzamelnaam van veiligheidsglas, wanneer het breekt is er minder kans op ongevallen.

 Figuurglas 

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas waarop een patroon is aangebracht. 10-tallen verschillende varianten met ieder zijn eigen patroon zijn beschikbaar van figuurglas.

 Ontspiegeld glas 

Opvallend licht wordt door ontspiegeld glas in mindere mate gereflecteerd.Ontspiegeld glas wordt veelvuldig gebruikt bij ingelijst glas (foto lijstjes e.d.). 

Enkel glas 

Enkel glas is in vele soorten en kleuren te verkrijgen, de meest gebruikte kleuren zijn groen ,brons en grijs. Enkel glas wordt vaak toegepast als zonwering of als sier. Enkel glas isoleert niet en laat veel geluid door , ook is het niet zo stevig als dubbel glas.

De prijs van enkel glas is velen malen goedkoper dan gehard of dubbel glas, dit komt omdat er veel minder materiaal kosten aan gebonden zijn.