Glasvezel behang

Ideale wandafwerkingsvorm wanneer uw wanden naden of scheuren bevatten. Met Scanbehang worden kleine oneffenheden geheel weggewerkt. Scanbehang wordt vooral toegepast in renovatiewerken van woningen en utiliteitswerken.


Scanbehang is schimmel en rottingsvrij en is met haar 1 meter brede banen, makkelijk te verwerken. Glasvezelbehang is duurzaam behang met verf, slag- en stootvast en brandvertragend.

Het aangebrachte Scanbehang is in elke kleur te sauzen. Scanbehang is leverbaar in meer dan 60 verschillende dessins zoals het bekende visgraatmotief en ruitjesdessin.
Naast de sterke eigenschappen beschikt Scanbehang over een warmte-isolerende werking.
Glasvezelbehang

Een relatief nieuwe behangsoort is glasvezelbehang. Deze behangsoort is gemaakt van fijne glasvezels daar waar normale soorten behang vaak gemaakt worden van papier. De glasvezels worden op een speciale manier verweven. Vervolgens worden ze geperst net zo lang tot er een enorm fijn en heel erg sterk gaas ontstaat. Het is mogelijk om in dit gaas lokale verdikkingen aan te brengen. Zo kun je dus een mooie structuur in het glasvezelbehang zichtbaar maken. Enkele voorbeelden van structuren die mogelijk zijn, zijn de visgraatstructuur, de zigzagstructuur, de ruitstructuur en de weefstructuur.

Glasvezelbehang is maar in één kleur leverbaar en dat is de kleur neutraal wit. Hier hoef je echter niet van te schrikken want het glasvezelbehang is gemakkelijk over te schilderen met latexverf. Je kunt dus uiteindelijk een unieke en warme uitstraling creëren die voldoet aan je eigen wensen.

Glasvezelbehang wordt vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te versterken. Is het pleisterwerk of het stucwerk van een muur niet zo goed, dan kun je dit met glasvezelbehang keurig tegen de muur houden. Het pleisterwerk of het stucwerk krijgt dan niet de kans om verder af te brokkelen. Wanneer  het glasvezelbehang voornamelijk is aangebracht om de muur te beschermen dan  kan  er gewoon overheen behangen worden. Er kan er echter ook over heen geschilderd worden. De structuur van het glasvezelbehang blijft dan gewoon behouden.

Je kunt daarnaast ook overwegen om geluid dempend glasvezelbehang te kopen. Deze geluid dempende varianten van glasvezelbehang zijn echter wel iets dikker dan het normale glasvezelbehang. Wat ook noemenswaardig is, is het feit dat glasvezelbehang niet of nauwelijks zal branden. Zeker wanneer je het glasvezelbehang combineert met een ondergrond van gipsplaat dan ben je verzekerd van een uitstekende brandveiligheid.

Zoals al eerder genoemd is het mogelijk om het glasvezelbehang over te sausen De meest gebruikelijke manier om dit te doen is met latexverf. Het voordeel van latexverf is dat het in bijna alle kleuren die je kunt bedenken te leveren is. Het beste kun je twee lagen aanbrengen, omdat de eerste laag niet in alle gevallen voldoende dekkend is.