behangen

Behang is een decoratieve manier om een muur te bedekken. Dit kan op een licht soort canvas of juist op heel sterk papier. Behang is een ideale muurdecoratie om vochtplekken in de muur of scheuren in de muur te verdoezelen.

 
 
behang op maat snijden.

behang op maat snijden.

soorten behang

Behang is te verkrijgen in veel verschillende soorten. Al deze soorten behang hebben hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. De ene behangsoort is wat duurder dan de andere behangsoort. De ene soort behang zal van hogere kwaliteit zijn dan de andere soort behang. Het is echter wel van belang dat je kiest voor die soort behang die het beste bij  uw wensen en uw woning aansluit.


papier behang

Papierbehang is een veelgebruikte behangsoort. Dit komt mede doordat het een goedkopere soort behang is. Zoals de naam al zegt, is het behang gemaakt van papier. In de meeste gevallen bestaat het papierbehang uit zowel een bovenlaag als een onderlaag. Papierbehang staat garant voor mooie kleuren en heldere kleuren.
Het enige nadeel van papierbehang is dat het niet heel erg slijtvast is. Je kunt het daarom het beste in kinderkamers en slaapkamers gebruiken. Wat ook ideaal is aan papierbehang is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende stijlen en structuren. Er zijn zowel dunnere soorten als dikkere soorten papierbehang. Het voordeel van de dikkere soorten papierbehang is dat ze erg gemakkelijk te verwerken zijn.

trappenhuis behangen.

trappenhuis behangen.


vinyl behang 

vinyl behang 

vinylbehang


Er wordt vaak gebruik gemaakt van vinylbehang met een papieren onderlaag. Het uiteindelijke vinylbehang heeft een gladde bovenlaag en kan bovendien wel tegen wat spatjes water. Zoals je misschien wel begrijpt, is vinylbehang dan ook zeker geschikt om te gebruiken in de keuken of de badkamer. Mocht er een spatje op komen dan is dit geen probleem want vinylbehang droogt goed. Het is overigens ook eenvoudig schoon te maken.
 


winterschilder.jpg

winterschilder korting op behangwerk